Adrian Belew Power Trio

Adrian Belew Power Trio

Gitarrlegenden och art-rockbandet King Crimsons frontman Adrian Belew tar sin power trio till Göteborgs Konserthus den 6 februari! Under sin karriär har Belew jobbat med kända namn som Paul Simon och David Bowie samt släppt ett tjugotal soloalbum. Adrian Belew Power Trio bildades 2006 och idag består av Belew (gitarr) Tobias Ralph (trummor) och Julie Slick (bas).

Adrian Belew är mest känd som gitarrist och sångare i prog-rock-bandet King Crimson, där han var aktiv från -81 till 2009. Hans musikaliska karriär som startade på 60-talet är imponerande.Den fick rejäl fart när Frank Zappa upptäckte honom som frontman i coverbandet Sweethearts när han spelade på en bar i Nashville tidigt 70-tal. Han jobbade med Zappa under hela 70-talet och är bland annat med på Zappas album ’Sheik Yerbouti’.

På en turné med Zappa kom han i kontakt med David Bowie, som blev så imponerad att han bjöd in honom till sitt band. Belew turnerade sedan med Bowie och är med på skivorna ’Stage’ och ’Lodger’. Bowie ledde vidare till Talking Heads och när Belew turnerar med dem träffar han Robert Fripp och blir så medlem i King Crimson. Vid sidan om släpper han också en rad soloalbum.

Nu kommer Adrian Belew till Göteborg med sin Power Trio, som bildades 2006 när han spelade tillsammans med de två musikstuderande syskonen Eric Slick (trummor) och Julie Slick (bas). Deras talang gjorde så starkt intryck på Belew att ett gemensamt band var oundvikligt. Eric har dock ersatts med Tobias Ralph på trummor.