Airbourne

Airbourne till Stadsfesten i Skellefteå den 30 juni!

Airbourne är bandet som med klass för vidare Australiens heavy metal-tradition efter AC/DC. Bandet var också ett av Motörhead Lemmys favoritband, vilket inte är fy skam.

Airbourne bildades i Australien 2003 av bröderna Joel och Ryan O’Keeffe och signade 2007 med det framgångsrika bolaget Capitol Records. Samma år släpptes skivan Runnin Wild, ett album som bland annat utnämndes till årets debutalbum av brittiska Metal Hammer och vann pris av Marshall Classic Rock Roll of Honour. Skivan blev ett startskott för åren som följde då Airbourne blev just luftburna och spred sin rock till resten av världen. Airbourne har varit förband åt Motörhead, Mötley Crüe och The Rolling Stones.

Soundet kan beskrivas som doftande av åttiotal, diesel, AC/DC och sångslingor som sitter exakt där de ska. Bandets låtar har medverkat i flera tv-spel som Skate och Guitar Hero. I mars i år släpptes uppföljaren till debutskivan, No Guts, No Glory, och med den i ryggen turnerade australiensarna världen över under våren 2010. Sommaren 2011 var de förband åt Iron Maiden under deras brittiska del av ”The Final Frontier World Tour” innan de tog en paus för att arbeta med en nästkommande skiva.

2013 gick bandet ut med att deras nya album Black Dog Barking skulle släppas. Nu har Airbourne turnerat nästintill oavbrutet världen över och sommaren 2017 hälsar vi dem välkomna till Stadsfesten i Skellefteå!