Bombay Bicycle Club

Bombay Bicycle Club till Stockholm!

För tredje gången i år återvänder Bombay Bicycle Club till Sverige. I februari spelade de för ett utsålt Debaser Medis och i somras gästade de Bråvalla Festival i Norrköping. I höst är det åter dags för den hyllade brittiska kvartetten att uppträda på svensk mark, den här gången för en spelning på Fryshuset Arenan i Stockholm den 22 november. Biljetterna släpps den 12 september.

Redan runt 2009 när Bombay Bicycle Club släppte sitt debutalbum I Had the Blues But I Shook Them Loose på Island Records/Universal utnämndes de som norra Londons hetaste band av brittiska NME. Först två album senare åkte de över Nordsjön för första gången för att göra en bejublad Sverige-debut på Hultsfredsfestivalen 2012. Anledningen till denna långa väntan kan förmodligen bara stavas ”one of the most successful young British bands of their generation” vilket gjort att Bombay Bicycle Club stått på scen på samtliga brittiska rockklubbar och festivaler både en och två gånger.

Det kan tyckas märkligt att beskriva Bombay Bicycle Club som veteraner med tanke på att ingen i bandet är äldre än 24, men med fyra album i bagaget, var och en mer framgångsrik än den förra, har de lyckats med en anmärkningsvärd prestation i dagens klimat av snabba uppstigningar och plötsliga nedgångar. So Long, See You Tomorrow som släpptes tidigare i år är gruppens djärvaste och mest euforiska album hittills, vilket även resulterade i deras första brittiska listetta. I höst, efter en rad internationella festivalspelningar inklusive Glastonbury, Reading / Leeds, Latitude, Fuji Rocks och Lollapalooza, kommer kvartetten att göra sin första brittiska arenaspelning på Earls Court i London. I samband med höstturnén kommer även svenska fansen att få chansen att uppleva bandets energiska framträdande ännu en gång i och med en spelning på Fryshuset Arenan i Stockholm den 22 november.