Boy Pablo

Löftet äntligen på svensk mark

Boy Pablo är 19-åriga Pablo Muñoz – slackerpopens nya affischnamn. På sin egen sängkant har han snickrat ihop en samling låtar som redan blickat ut mot vida världen – med sina första släpp har han nästan blivit ihjälkramad av alla internationella tastemakers värda namnet och dessutom hunnit bocka av utsålda spelningar runt om i Europa. Nu kommer turen äntligen till Sverige – 16 januari intar han Debaser Strand för sin allra första Sverigespelning.

Det som började med att Pablo Muñoz tittade på YouTube-videos föreställandes 60-talets musikscen har blivit en helt egen DIY-framgångssaga. Någonstans i hans sovrum föddes en kreativitet som mynnat ut i solkyssta popmelodier med lika delar nerv som melankoli. Livet som tonåring har porträtterats många gånger, men nu, med ett sparsmakat och effektfullt lo-fi-arrangemang ramas det in med både en träffsäkerhet och en charm som borrar sig långt ned i bröstkorgen.

Efter en rad framgångsrika singlar, där ’Everytime’ för närvarande är den främsta, släpptes nyligen ett nytt kapitel i form av den nya EP:n ’Soy Pablo’. Att han redan vid 19 års ålder och med några enstaka släpp befinner sig i frontlinjen för framtidens sovrumspop vittnar om att Boy Pablo bara börjat sin resa. Redan i höst bockar han efter lovord från vitala medier som Pitchfork, The Fader och I-D av städer som Los Angeles, Seoul, London och Paris i turnéschemat. I början av nästa år är det så även dags för ett första Sverigebesök.