Christina Grimmie

Den 27 januari får Göteborg besök av några unga talanger från staterna i form av syskontrion Before You Exit och 19-åriga Christina Grimmie! Båda har slagit igenom stort hemma i USA de senaste åren och nu kommer de till Sverige för första gången.

19-åriga Christina Grimmie, ofta omnämnd som ”en kvinnlig Bruno Mars” släppte sitt debutalbum ”With Love” i somras. Hon har utvecklat ett unikt sound som kan beskrivas som en blandning mellan klassisk Motown och modern pop.

Christina gjorde sig känd för sina covers på låtar av artister som Miley Cyrus, Justin Bieber, Katy Perry och Christina Aguilera, men började så småningom skriva eget och släppte sin första EP 2011. Hon var också en av deltagarna i amerikanska The Voice i år och slutade på en hedervärd tredje plats.

Uppväxten i South Jersey präglades av mycket musik, hon började sjunga vid femårs ålder och hanterar både piano och gitarr. 15 år gammal lade hon upp sin första YouTube-video och sedan dess har hennes fanskara stadigt ökat. Idag har hon över två miljoner följare och mer än 350 miljoner visningar.

Missa inte dessa unga begåvade talanger när de besöker Göteborg nästa år. 27 januari gör de gemensam sak och kommer till Musikens Hus.