CMA Songwriters Series

The CMA Songwriters Series kommer till Stockholm

CMA Songwriters Series har sedan 2005 presenterat de bästa låtskrivarna inom countrymusiken i ett unikt och intimt format, världen över. Under en och samma kväll kommer fyra stora artister inta scenen tillsammans, för att var och en framföra samt förklara flera av sina låtar. Intimt och personligt, men samtidigt storslaget. Denna kväll får vi möta Ashley Campbell, Chris DeStefano, Charlie Worsham och svenska Jill Johnson.

CMA står för Country Music Association, och de besökte Sverige och Vasateatern senast förra året med sin Songwriters Series – en enormt hyllad och uppskattad kväll. Detta år är det nya artister på scen, bland annat Sveriges countrydrottning Jill Johnson.

Jill Johnson är en av Sveriges mest älskade artister och har under de senaste åren verkligen satt countryn på den svenska musikkartan – både genom sina egna studioalbum, där hon samarbetat med flera av USA:s främsta låtskrivare inom genren, och hyllade konserthus- och sommarturnéer men självklart också med hjälp av den älskade SVT-serien Jills Veranda, Nashville.

Amerikanska Ashley Campbell må vara dotter till Glen Campbell (känd både från TV och för sin musik), men även om hon växt upp i en musikalisk familj var det aldrig självklart att hon själv skulle bli artist. Idag är hon en exceptionellt duktig banjospelare, låtskrivare och sångerska, som efter pappas tragiska bortgång bestämt sig för att satsa helhjärtat på en egen karriär. Hon släppte sin solodebut tidigare i år, ”The Lonely One”, och vad som ligger härnäst för den unga amerikanskan återstår att se.

Chris DeStefano är en av USA:s kanske mest erfarna countrymusiker, som skrivit och producerat åt en rad olika artister och musiker, därbland Carrie Underwood, Billy Currington och Rascal Flatts. Så sent som tidigare i år fick han ta emot priset för Country Work of the Year på the APRA Music Awards.

Charlie Worsham släppte förra året sitt andra album ”Beginning of Things” – ett album som mottog oerhört positiv kritik från pressen och fansen. Före det att han startade sin solokarriär turnerade han tillsammans med popstjärnan Taylor Swift, och har dessutom agerat som förband till bland annat Miranda Lambert, Wade Bowen och Kenny Rogers.