Dee Snider

Från 1976 var Dee Snider sångare och frontman i heavy metalbandet Twisted Sister, som ligger bakom suveräna rockklassiker så som We’re not gonna take it och I wanna rock. Dee Snider blev under 80-talet något av hårdrockens talesman och stred för dess existensberättigande i ett moraliserande USA. Bandet upplöstes 1987, men återförenades i slutet av 90-talet för att turnera ihop ända fram till 2016 när bandet gjorde sin sista farväl-turné. Redan samma år fortsatte Snider med en soloplatta och så sent som i juli släppte han sitt senaste soloalbum For the love of metal. Albumet fick ett varmt mottagande av såväl kritiker som fans.

– Snider är en legendar inom metal och hårdrock som bara fortsätter att leverera, säger Per Alexanderson. Det ska bli riktigt kul att se honom solo på Stora Scenen.

Legendaren Dee Snider är känd för sina energiska framträdanden live på scen. Senast han besökte Sverige var i augusti på Skogsröjet i Rejmyre och i sommar är Snider tillbaka på svensk mark. Den 26 juni går han upp på Stora Scenen på Liseberg och kvällen lär bjuda på
sköna rockklassiker, stenhård metal och en obeskrivlig energi från scenkanten.