Iglooghost

Stockholm, Nalen Klubb

Om Iglooghost

Londonbaserade Iglooghost skapar med hjälp av komplexa beats och intensiva samples en ljudbild som är lika eklektisk som elektrisk. Det är dansant, knasigt, intressant och galet på en och samma gång, och den 25 maj kommer Iglooghost till Stockholm och Nalen Klubb. Biljetter släppta!

Född i Irland men numera baserad i London – Iglooghost är en artist och producent som skapar musik, visuals, videos och fantastifulla berättelser. Första gången Iglooghost dök upp var som producent för underground-rappare, som Milo och Kool A.D., år 2013. Två år senare sajnade den då nyblivna 18-åringen med Flying Lotus’ skivbolag Brainfeeder. Där släppte han den officiella fullängdsdebuten ”Neō Wax Bloom” 2017. Skivan utspelar sig i en fiktiv värld som heter Mamu. Mamu är hem till stora insekter, små gudar och andra märkliga ting. Mamu har ett eget språk, alfabet och mycket mer – vilket Iglooghost utforskade vidare på sina nyligen släppta EP:D ”Clear Tamei” och ”Steel Mogu”. I samband med EP-släppen åkte Iglooghost ut på en kort Europa-turné, där han bland annat sålde ut Southbank i London på nolltid, som nu alltså förlängs och kommer till Sverige.

Nyheter

Fler nyheter
29 mar 2019

Iglooghost till Stockholm

Londonbaserade Iglooghost skapar med hjälp av komplexa beats och intensiva samples en ljudbild som är lika eklektisk som elektrisk. Det är dansant, knasigt,...