Joshua Radin

Joshua Radin

Populäre singer-songwritern Joshua Radin återvänder till Sverige för spelningar i Stockholm samt Göteborg i vår. Den 29 april står mannen med den unika känslan för melodier på Trädgår’ns scen i Göteborg och dagen efter på Göta Lejon i Stockholm. Biljetterna släpps till försäljning 16 januari.

Amerikanske Joshua Radin fick sitt genombrott 2004 när hans låt ”Winter” spelades i den omåttligt populära tv-serien Scrubs. Trots att han aldrig ville bli liveartist hade han inte mycket val när framgångarna med singeln snurrade allt fortare. Sedan dess har det minst sagt rullat på. Radins mjuka, romantiska och akustiska musik har bland annat framförts i tv-succéer som Grey’s Anatomy, One Tree Hill, House, Life Unexpected och 90210.

Joshua Radin har med sitt speciella sinne för vackra melodier i kombination med sin spröda röst trollbundit alltmer hängivna fans. Nya plattan, sjätte i ordningen, ”Onward and Sideways” skrev han faktiskt på ett hotellrum i Stockholm. Skivan är inspirerad av känslorna som stormar när man totalt och försvarslöst kastar sig in i kärlekens nät.

Vi ska vara glada att ”Winter” en gång i tiden blev sådan succé, för det är live som Joshua Radin gör sig som allra bäst. Tillsammans med sitt tajta band och sin starka scennärvaro skapar han ett vackert, behagligt samspel med publiken.