Juice WRLD

Juice WRLD

Då och då blixtrar det till. En ny stjärna föds, seglar upp på himlen och blir namnet på allas läppar. Chicago-rapparen Juice WRLD är den där orkanen som just nu slår ut nätet och suger upp en hel generation. Med mixtapet ”Goodbye & Good Riddance” har den 19-åriga SoundCloud-rapparen i svallvågorna efter namn som Post Malone och Travis Scott blivit stammis på Billboard-listan och gjort utsålda spelningar över hela USA. I höst väntar en efterlängtad Sverigedebut när han intar Klubben på Fryshuset i Stockholm den 26 september.

För en generation som kommunicerar via Snapchat, aldrig sett kontanter och som lever på YouTube har Juice WRLD blivit bryggan till verkligheten. ”Lucid Dreams” heter singeln som på bara några månader nått 300 miljoner streams – det självklara kvittot på att något håller på att hända är dock den talang som gjorde att han hamnade här i första hand. Det var när han freestylade hos den brittiska radiohosten Tim Westwood som världen på allvar fick upp ögonen för Jarad Higgis som han egentligen heter.

Bakom lågmälda trap-beats har Juice WRLD gjort sig ett namn genom att blotta sin egensårbarhet – resultatet är en total hängivenhet som fansen tillber den 19-åriga rapparen. Det är den där hand-i-hand-mentalitet som svept över hans utsålda spelningar i USA och som vi hoppas få uppleva även i Sverige.