Lindsey Stirling

Lindsey Stirling tillbaka till Sverige!

Efter succéer på Bråvalla Festival, Kulturhuset och Fryshuset kommer Lindsey Stirling tillbaka till Sverige med sitt unika uppträdande! Den 18 februari spelar hon på Vasateatern i Stockholm.

America’s Got Talent domaren Piers Morgan, sa till Lindsey att det inte finns någon plats för en fiolspelande dansare i den här världen. Med över 1.3 miljarder visningar på Youtube kan man lätt konstatera att han hade fel.

Under de fyra år som passerat sedan Lindseys 2012-års självbetitlade debutalbum har den elektroniska musikimpressarion, klassiskt skolade violinisten, dansaren och artisten relativt tyst och ödmjukt blivit en av 2000-talets mest innovativa stjärnor genom sin banbrytande vision av filmiskt fiolbaserad elektronisk musik. Lindseys unika twist med klassiska tolkningar av videospelsteman har lett till att hon spelat på allt från gigantiska videospelskonvent till anrika Webster Hall i New York. Lindsey är kanske den första – och enda – konstnär i världen som blandar klassisk violin, modern dans och The Legend of Zelda.

Uppföljaren ”Shatter Me” (2014) hamnade på #2 på Amerikanska Billboard Top 200, #1 på Dance/Electronic Album Chart och låg kvar hela 21 veckor på #1 på Classical Album Chart. Dessutom fick hon ta emot priset för ”Top Dance/Electronic Album” under Billboard Music Award samma år. Att hon numera har uppemot 8 miljoner följare på Youtube och är aktuell med sitt tredje album ”Brave Enough”, som även det tog över Billboard listorna och hamnade i toppen på listor världen om, visar hon åter att hon visst har en tydlig plats i världen, som dessutom ständigt växer.

Den 18 februari 2017 spelar Lindsey Stirling på Vasateatern i Stockholm. Biljetterna släpps den 16 september via Ticketmaster.