Luke Christopher

Nytt Sverige-datum för LA-rapparen Luke Christopher

Den 29 september spelar han på The Tivoli i Helsingborg!

Luke Christopher väntar inte på någon. Istället för att förlita sig på stjärnproducenter och sångare spottar han själv ur sig hooks och beats i toppklass, och är en rappare och producent som tagit sig dit han är på egna meriter. Med monsterhiten ”Lot To Learn” har han erövrat världen och sålt Platina i Sverige. Senare i år släpper han sitt debutalbum, och gästar The Tivoli i Helsingborg den 29 september!

Under uppväxten i San Fernando Valley i Los Angeles var Luke Christopher ständigt omgiven av musik. Som barn lärde hans pappa honom allt om musikaliska giganter som Elton John, U2, Michael Jackson och Stevie Wonder, men det var när han en jul fick en platta med 2Pac som han föll handlöst för hiphopen.

Det breda musikintresset är vad som gjort Luke Christophers sound så unikt. När han i highschool förvandlade den nedersta delen av sin våningssäng till en temporär studio och börjar spendera all vaken tid med att skapa, skapa, skapa, kom det inte som någon större förvåning när skivbolag och radio började intressera sig för hans verk.

Hans två EPs YSTRDY och TMRW sprudlar av kreativitet och med influenser som spänner från James Blake och Laura Mvula till Frank Ocean skapar han något helt eget. Nu arbetar Luke på det hittills obetitlade debutalbumet som vi kan vänta oss i sommar. Lukes största hit hittills är onekligen ”Lot To Learn” som fått otroligt mycket uppmärksamhet världen över och som sålt Plantina i Sverige. Nyligen turnerade Luke med giganter som Big Sean, Kid Ink och G-Eazy.