Machine Gun Kelly

Machine Gun Kelly till Sverige

KONSERTEN INSTÄLLD

Aktuell med nysläppta albumet Bloom påbörjar Machine Gun Kelly en omfattande europaturné i september och den 21 oktober välkomnar vi honom och The 27 Tour till Nobelberget i Stockholm.

Likt en gladiator i romerska imperiet drog Machine Gun Kelly in som en storm på hiphop-scenen 2012 med stor passion och en fast beslutsamhet att engagera sina lyssnare. Texterna handlar om allt från familjerelationer till missbruk till att man alltid måste vara redo för alla hinder som kan dyka upp i vardagen. De kreativa och starka texterna plus beatsen och rytmen i hans musik är vad som avgjort att Machine Gun Kelly skapat en armé av lyssnare världen över.

Vid 15 års ålder fick han smeknamnet MGK av sina fans tack vare sin kulsprutesnabba rap. Cleveland-killen debuterade redan 2006 med en mixtape men det var i och med en resa till New York 2009 allt förändrades. Där fann han sig själv ståendes på scen på legendariska Apollo Theatre som den förste rapparen någonsin att vinna den prestigefyllda talangtävlingen. Ett litet tag därefter säkrade han sitt skivkontrakt med Interscope via P Diddys Bad Boy Records och 2012 såg debutplattan ”Lace Up” sitt ljus. Skivan gick in som nummer två på Billboards Hip hop/Rnb lista och succén var ett faktum.

Hösten 2015 släpptes uppföljaralbumet ”General Admission” som gick rakt in på första plats på amerikanska Billboards R&B/Hip hop lista. Med hiten “Bad Things”, ett samarbete med Camila Cabello, från nya albumet är det nu dags för den 27-årige rapparen att åter erövra scenerna världen över.