Melanie Martinez

Stockholm, Annexet 7 feb Support: Naaz

Melanie Martinez

Nu står det klart att det stora popfenomenet Melanie Martinez kommer till Sverige i med sin världsturné ”K-12”. Hon har hyllats för sin fantastiska förmåga att skapa kreativa liveframträdanden, och med sitt originella uttryck turnén formats till att bli något utöver det vanliga.

För Melanie Martinez har det visuella uttrycket alltid spelat en betydande roll för musiken, och för multitalangen är det omöjligt att slutföra en låt om hon inte först har visualiserat en hel musikvideo. ”Dollhouse”, från debutalbumet ”Cry Baby”, var den första officiella musikvideon som släpptes och fick bli startskottet för en explosion av kreativt skapande. Sammanlagt släppte och producerade Melanie 12 musikvideos för låtarna i albumen mellan 2014-2017, och kavalkaden av videos resulterade sammanlagt i över en miljard visningar.

För två veckor sedan släppte Melanie Martinez sitt efterlängtade nya album, som även det betitlas ”K-12”. Melanie fortsätter sitt originella och autentiska arbete vilket genomsyrar albumet och mycket fokus ligger på YouTube och YouTube Music för att fortsätta att stärka relationerna med hennes globala fanbase som består av nästan 8 miljoner följare.

Melanie har även i samband med det nya albumet skrivit, regisserat och medverkat i en musikalisk film med samma namn där musiken från albumet finns med. Framöver kommer alla fans att få komma närmre filmen via Melanies YouTube-kanal som bland annat delar innehåll om den kreativa processen och hur det var bakom kulisserna.

Genom ”K-12” konkretiseras Melanie Martinez kreativa uttryck och via hennes scenshow kommer vi att få stiga in i den visuellt inbjudande värld hon har skapat. Först ut är USA följt av andra städer i Europa innan hon den 7 februari kommer till Sverige och Annexet.