Ork

02 sep 2020 konsert

O.R.k

Nu är O.R.k. tillbaka på Nalen med sin konstnärliga och experimentella musik. Även förra året var bandet på turné och släppte albumet "Ramagehead", influerad av bandets kollektiva vision och unika influenser från allt från jazz till klassisk rock. Onsdag den 2 september kommer O.R.k. tillbaka till Nalen.

O.R.k. består av den prisbelönta sångaren och kompositören Lorenzo Esposito Fornasari, King Crimson’s Pat Mastelotto (trummor), Porcupine Tree’s Colin Edwin (bas) och Marta sui Tubi’s Carmelo Pipitone (gitarr). På senaste albumet “Ramagehead” gästar även Grammy-vinnaren och sångaren Serj Tankian från System of a Down.
Enligt basisten Colin Edwin är Ramagehead ”inte ett typiskt konceptalbum, men det finns absolut ett identifierbart tema i det att vi försöker uttrycka den vardagliga förvirring som kommer av de osäkra tider vi lever i, och den ständiga förvirrande informationsöverbelastning som vi alla utsätts för.”.

Den 2 september är O.R.k. tillbaka på Nalen med deras saliga blandning av post-metal, progressiv rock, ambient, psychedelia, experimentell elektroniskt och så vidare och så vidare. Det blir en kväll att minnas!