Post Malone

Post Malone till Sverige

Varje era och tidsålder präglas av sina ikoner. När vi skriver 2018 är det få som är i närheten av den genrebrytande och bäst säljande hiphop-kometen Post Malone. I sommar är det äntligen dags att välkomna artisten som just nu skriver soundtracket för en hel generation. I augustinatten kommer Post Malone invadera Sjöhistoriska Museet i Stockholm för den första upplagan av SMASH – en ny fet fest som äger rum den 14 augusti.

Sjöhistoriska Museet är klassisk konsertmark – här har tidlösa rockstjärnor som Nirvana, Radiohead och Oasis triumferat. Det är nu hög tid att bjuda in hiphop-stjärnan bakom monsterhiten ”Rockstar” till denna musikaliska högborg.

När debutsingeln ”White Iverson” släpptes, kokade det i etern. Post Malone var mer än bara en artist av sin tid, han skulle också komma att forma den. Den 22-åriga Texas-sonen fick en kometkarriär när singeln spreds som en löpeld och har sedan dess fortsatt servera ett ihopkok av genrer där downtempo, atmosfäriska beats och SMS-konversationer är viktiga ingredienser. Internationella tastemakers som Los Angeles Times, The Fader och Complex har uppfunnit nya superlativ för att beskriva Malones musik och hans storhet.

Debutalbumet ”Stoney” har sedan länge passerat 1 miljard streams och har gjort Post Malone ett namn för historieböckerna. 2018 är året då han själv kliver ut på de stora scenerna med hits som ”Go Flex”, ”I Fall Apart” och ”Congratulations” som sällskap.

LIL PUMP
Hiphop-sensationen Lil Pump med monsterhiten ”Gucci Gang” gör exklusiv Sverigespelning på SMASH. Lil Pump fullbordar därmed lineupen för SMASH 2018.

CHERRIE
Cherrie är redan nu ansiktet utåt för svensk R&B. Den banbrytande och flerfaldigt prisade artisten debuterade med ”Sherihan” under 2016, ett album som kommer följas upp med mer ny musik i maj. I sommar gör hon världsstjärnan Post Malone sällskap på SMASH den 14 augusti på Sjöhistoriska Museet i Stockholm.

R&B-stjärnan har aldrig varit större än nu. Efter att länge ha beskrivits som en talang har dörrarna mot hela världen öppnat sig. Hon har redan hunnit öppna för Jhene Aiko, blivit utvald till det globala talangprojektet Red Bull Sound Select två år i rad och samarbetat med grime-stjärnan Stormzy.

Senaste singeln ”163 För Evigt” har skapat stor internationell buzz – såväl tastemakers som Buzzfeed och The Fader som världsstjärnorna Rihanna, SZA och Kehlani har stämt in i hyllningskören. Det känns inte mer än rätt att presentera hennes unika röst, viktiga berättelser och enorma talang med en alldeles exklusiv Stockholmsspelning.