Primal Scream

Primal Scream på Storsjöyran

Maximum Rock ’n’ Roll. Så heter Primal Screams nya album som släpps 25 maj. En singelsamling vars namn verkligen sätter fingret på vad det skotska bandet alltid handlat om. Livsbeaktande, höftskakande rock n’ roll med reglagen på max..

Maximum Rock ‘n’ Roll. Så heter Primal Screams nya album som släpps 25 maj. En singelsamling vars namn verkligen sätter fingret på vad det skotska bandet alltid handlat om. Livsbeaktande, höftskakande rock n’ roll med reglagen på max.

Bandets frontman Bobby Gillespie är en music lover som gett sitt liv till det han älskar. Musiken, rocken, revolten. Med sitt Primal Scream har han på ett fascinerande sätt förenat en tradtionsvårdande kärlek till sina hjältar med en framåtskridande upptäckarlusta. På det stora genombrottsalbumet Screamadelica skapade Primal Scream en banbrytande elektronisk dansmusikhybrid och med XTRMTR rörde de sig mot en råare industriell ljudbild inspirerad av techno. Samtidigt är album som Riot City Blues och Give Out But Don’t Give Up ren och skär, klassisk rock ‘n’ roll av finaste snitt.

Med låtar som “Rocks”, “Movin’ on Up”, “Country Girl”, “Higher Than the Sun”, “Loaded”, “Velocity Girl”, “Jailbird”, “Kowalski”, “Kill All Hippies” och “Come Together” har Primal Scream med sin genuina passion for musikhistorien av bara farten skrivit i sig själva i rockens historieböcker som en av de stora namnen.

I sommar är de ute på en omfattande turné som följer släppet av Maximum Rock ‘n’ Roll och når Sverige i augusti för en exklusiv konsert på Storsjöyran.