Rita Ora

Rita Ora är det senaste stjärnskottet på musikhimlen och hon har jämförts med Beyonce och Rihanna. Hennes familj flyttade från Kosovo (dåvarande Jugoslavien) till London i England när hon var ett år gammal. 2009 fick hon skivkontrakt på Jay-Zs skivbolag Roc Nation och har sedan dess släppt flera hitsinglar.

Under sommaren 2012 turnerade Rita tillsammans med Coldplay under deras Europaturné. Debutalbumet ”Ora” innehåller samarbeten med bland andra J. Cole, Will.i.am, The-Dream och den framgångsrika norska duon Stargate, som producerat låtar åt artister som Beyonce, Ne-Yo och Rihanna. Rita Ora är en av de hetaste artisterna i USA och Europa just nu och mycket av det beror på hennes unika röst där de flesta världsartister stått i kö för att samarbeta med henne.

Rita Ora har under 2017-2018 samarbetat med Avicii där hon sjunger på hans hitlåt ”Lonely Together”. För att slutligen nämna andra samarbetspartners som hon jobbat med kan nämnas Ed Sheeran, Avicii, Tinie Tempah, Liam Payne, Charli XCX, Iggy Azalea och Madonna.