Suede

Suede kommer till Stadsfesten i Skellefteå!

Vi är oerhört stolta över att få presentera att Suede nu är klara för ett exklusivt sverigeframträdande på Stadsfesten i Skellefteå den 27 juni.

Suede är ett engelskt rockband från London som bildades 1989. Suede:s originaluppsättning var Brett Anderson (sång), Bernard Butler (gitarr), Mat Osman (bas) och Simon Gilbert (trummor). 1992 beskrivs Suede som ” Det bästa nya bandet i Storbritannien ” och fick oerhört stor uppmärksamhet från den brittiska musikpressen. Året därpå gick Suede till toppen av listorna genom att bli det snabbast säljande debutalbumet på nästan tio år. Bandets uppföljare Dog Man Star (1994) betraktas ofta som bandets mästerverk men under inspelningarna av ”Dog Man Star” så lämnar gitarristen Bernard Butler bandet. År 1996 efter rekryteringen av Richard Oakes och senare keyboardisten Neil Codling så fick Suede en gigantisk kommersiell framgång med albumet ”Coming Up”. Albumet nådde nummer ett i Storbritannien och producerade fem topp tio singlar och blev Suede:s mest sålda album världen över. Trots problem inom bandet så släpper Suede sitt fjärde album ”Head Music” 1999. Under 2003 väljer Suede att gå skilda vägar men efter mycket stora spekulationer reformeras Suede 2010 för en serie konserter. Tre år efter deras återförening släpper Suede sitt sjätte album ”Bloodsports” 2013. Albumet mottogs väl av kritiker och med detta album återvände bandet till en av de tio bästa i Storbritannien. Bandet jobbar just nu i studio med det nya albumet som planeras till 2015.

Men nu passar Suede på att återvända till Skellefteå för en unik konsert, nästan på dagen 20 år sedan de sist spelade i Skellefteå. Så vem kan vara gladare än vi?

VÄLKOMNA SUEDE!