The Pineapple Thief

Proggressiva rockbandet The Pineapple Thief är aktuella med nytt album, och beger sig ut på en turné som stannar på Nalen den 5 mars 2019. Nya skivan ”Dissolution” släpps den sista augusti och biljetter till konserten på Nalen släpps fredag 3 augusti klockan 10.00.

The Pineapple Thief, eller TPT, var från början inget band. När det hela begav sig 1999 var det enbart sångaren och gitarristen Bruce Soord som ingick i TPT, och han släppte tre fullängdsplattor innan han bestämde sig för att skapa ett band av det hela. I samband med tredje skivsläppet hade bandet dessutom gått från en någorlunda okänd underdog till att få fans över hela världen, och vara det bäst säljande bandet på skivbolaget Cyclops.

Bandet fortsatte att släppa skivor och spela tillsammans, och 2008 kom det oerhört hyllade albumet ”Tightly Unwound” som gjorde att fanskaran växte nästan exponentiellt. När de nu är aktuella med skivan ”Dissolution”, album nummer tolv i ordningen, är det en efterlängtad skiva som befäster gruppens plats som ett av Europas främsta band när det gäller experimentell rock.

För denna turné har bandet med sig Gavin Harrison på trummor. Harrison har tidigare spelat i band som King Crimson och Porcupine Tree, och var med på studioinspelningarna av såväl kommande skivan som den föregående.