The Used

Det amerikanska rockbandet The Used till Sverige

Idag kan vi äntligen bekräfta nya datum till The Useds tidigare inställda Sverigekonserter!

Bandet återvänder i sommar med stopp på Pustervik i Göteborg den 14 augusti och Klubben i Stockholm den 15 augusti. Biljetter till vårens inställda konserter gäller till de nya datumen och behöver inte bytas. Kan man inte gå i augusti går det bra att återlösa biljetter via inköpsstället fram till den 20 april. Biljetter till de nya datumen finns ute till försäljning nu.

De senaste 15 åren har The Used släppt en samling album som har format den alternativa rockscenen. Energiska liveframträdanden, ångestframkallande texter, och melodier som blandat popens känsla med hård rock, vilket har skapat den perfekta kombinationen för att imponera på fans världen över.

Nu är de aktuella med nya plattan The Canyon, vilken de har lagt all sin tid och energi på för att i slutändan dränka lyssnaren med sitt oundvikliga universum. Eller som sångaren Robert ”Bert” McCracken själv säger: “That’s what this record is – it’s a moment of silence for what’s real.”

Svettigare än The Used lär ingen vara som vistas i samma lokal under deras konserter. Deras kraft är monumental!

Support: Normandie

NORMANDIE
Svenska Normandies debutalbum ”INGUZ” släpptes 2016 och letade sig direkt in på den amerikanska Billboardlistan, där Normandie hamnade på tjugonde plats på Alternative New Artists och på sextionde plats på Top New Artists. I skrivande stund har albumet streamats över 9 miljoner gånger.

Bandet har gjort flera Europaturnéer, både som headline och som support till bl.a. Memphis May Fire, Anberlin och Yellowcard. 2017 spelade de också på Downloadfestivalen i Storbritannien. 2018 har bandet fortsatt turnera för fullt och i juli kom första singeln till deras kommande platta som släpps senare i år.