Truckfighters

Sverigeturné

Truckfighters

Truckfighters har etablerat sig som härförare i genren fuzzrock. När bandet bildades i Örebro 2001 trodde man antagligen inte att man ett antal år senare skulle ha genomfört runt 500 spelningar i Europa. Ett intensivt turnerande har gett bandet en allt större publik och bland annat har Josh Homme (Queens Of The Stoneage/Kyuss) kallat bandet ”det bästa band som någonsin existerat”. Med senaste plattan ”Universe” i bagaget ger sig bandet återigen ut på vägarna för att frälsa redan övertygade fans samt ett gott gäng nya. I vinter utlovar Ozo, Dango och Poncho desertrock och stoner för hela slanten när Truckfighters gör stopp i Helsingborg (The Tivoli/Cirkus), Karlshamn (Live), Kalmar (Klubb Witten), Malmö (KB), Göteborg (Musikens Hus) och Örebro (Nivå).

I skymundan av den svenska publiken och hemstaden Örebro har Truckfighters turnerat världen över och framfört sin fuzzrock på ett 500-tal gigs. Gruppen bildades 2001 och firade genom att släppa två Ep-plattor under 2001 och 2002, Desert Cruiser EP och Heading for gods warehouse EP, som gjorde både kritiker och publik införstådda i att Truckfighters var ett av de mest inflytelserika banden i sin genre.

Debutalbumet Gravity X påbörjade arbetet på riktigt med att bygga upp en trogen fanskara som fortsatte att växa i och med den genomtunga uppföljaren, Phi. Truckfighters är ett dynamiskt och varierat hårdrocksband som soundmässigt innehåller spår av TOOL, KYUSS, Queens of the Stone Age och Soundgarden.

Under 2013 har de bland annat turnerat med Kvelertak, gjort ett par veckor i Australien och Nya Zeeland. I februari i år gjorde de en efterlängtad och hyllad spelning på Debaser i Stockholm.

”The best band that’s ever existed” – JOSH HOMME of QOTSA, KYUSS (quote from the Truckfighters film)

“Truckfighters blast your ears with their unique take on modern rock” – METAL HAMMER

“…The power and charm to make society grind to a halt…“ – KERRANG!!!

“Putting more rock energy into a single performance than a good proportion of bands do into a career’s worth of shows…” – TERRORIZER