13 dec 2019

HammerFall till Göteborg och Stockholm

HammerFall till Göteborg och Stockholm i mars

Heavy metal-bandet HammerFall har i över 20 år turnerat världen över och har delat scen tillsammans med ikoner som Iron Maiden, Rammstein och Dio. Med en Europaturné som står för dörren med start i januari och sitt elfte studioalbum ”Dominion” i bagaget, står det nu klart att HammerFall avslutar turnén i Sverige med två exklusiva spelningar. Den 27 mars i Partille Arena, Göteborg och den 28 mars i Annexet, Stockholm. Biljetter släpps den 18 december kl. 10.00 via allthingslive.se/hammerfall.

-Det har gått 8 år sedan hammaren senast föll över Stockholm och 4 år sedan hockey-borgen i Göteborg intogs. Man kan lugnt säga att vi har haft hemlängtan. Men nu är längtan snart över och vi är så sjukt redo och peppade att få avsluta Europa-turnén på hemmaplan. Med den största scenproduktionen vi någonsin haft kommer vi, tillsammans med våra bröder i DragonForce och systrar i Scarlet, bjuda på en metal-upplevelse ni sent kommer att glömma, hälsar Joacim Cans.

Det svenska hårdrocksbandet grundades i Göteborg 1993 och består idag av medlemmarna Joacim Cans, Oscar Dronjak, Fredrik Larsson, Pontus Norgren och David Wallin. Sedan debutalbumet ”Glory to the Brave” som släpptes 1997, har HammerFall släppt hela elva studioalbum och är just nu högaktuella med det senaste albumet ”Dominion” som kom ut i augusti och som nyligen blev grammisnominerad för bästa hårdrock/metal.

Förra sommaren gjorde HammerFall ännu ett bejublat framträdande under Sweden Rock Festival och bandet har under åren sålt ut turnéer världen över, erhållit mängder av internationella listettor, grammisnomineringar, och har i dagsläget över 100 miljoner streams på Spotify. Den prisbelönta låten ”Hearts on Fire” som släpptes 2002, blev även signaturlåten för det svenska olympiska damcurlingslandslaget 2006, vilket ledde till ett framträdande under öppningsceremonin av de europeiska friidrottsmästerskapen samma år.

I januari inleder HammerFall en omfattande Europaturné och med nytt material i bagaget står det nu klart att hårdrockslegenderna avslutar turnén i Sverige nästa år med två exklusiva spelningar. Den 27 och 28 mars ser vi dem i Göteborg och Stockholm.

Biljettinformation
Biljetterna släpps den 18 december kl. 10.00 via www.allthingslive.se/hammerfall

Vid frågor
Vänligen kontakta press@blixten.se