28 jun 2019

Sabaton tar “The Great Tour” till Sverige

Sabaton tar “The Great Tour” till Sverige

I slutet av april offentliggjorde Sabaton en USA-omfattande turné under parollen ”The Great Tour” inför släppet av nya skivan ”The Great War” den 19 juli. Idag står det klart att turnén förlängs ut i Europa, med inga mindre än än Apocalyptica (FI) och Amaranthe (SE) som support! Den 14 och 15 februari spelar Sabaton i Göteborg och Stockholm – biljetterna släpps på onsdag 3 juli kl 10:00.

De Svenska heavy metal-hjältarna Sabaton är inför släppet av det sprillans nya albumet ”The Great War”. Den 19 juli är det dags, och bara ett par månader senare beger sig det Falun-bördiga bandet ut på en världsomfattande turné passande nog benämnd ”The Great Tour”.

Idag offentliggör vi tillsammans med bandet att turnén förlängs in i Europa efter årsskiftet. ”The Great Tour” är en stor och påkostad turnéproduktion och Europavändan får ges support av inga mindre än Amaranthe och de finska cello-hårdrockarna i Apocalyptica. Datumen 14 respektive 15 februari heter Scandinavium (Gbg) och Hovet (Sthlm).

Dessutom släpper bandet idag singeln "The Great War", titelspåret från kommande skivan, och en medföljande musikvideo. Musikvideon släpptes för inte mer än 12 timmar sedan och har redan kammat hem över 200.000 visningar.

- I mitten av Februari rullar vi in i Sverige med den största turnéproduktionen vi någonsin haft och i vanlig ordning har vi ett par grymma band med oss, Amaranthe är ett svenskt band som med inte mindre än tre frontpersoner verkligen ger allt och kommer öppna varje kväll med fullt ställ. Sedan kommer en överraskning för många i den världsunika cello-rockgruppen Apocalyptica från Finland. Med ett verkligen unikt sound har dom varit ständigt aktuella sedan 1996, inte minst med deras tolkningar av Metallicas största låtar, och nu senast med en tolkning av vår singel Fields of Verdun från vår kommande skiva, hälsar Pär från SABATON och fortsätter:

- Förutom tre grymma band å en sjuhelvetes show så har vi en liten detalj till som vi kommer att avslöja senare…

Sabaton spelar på Scandinavium i Göteborg samt Hovet i Stockholm den 14 respektive 15 februari. Biljetterna släpps på onsdag 3 juli klockan 10:00.