25 feb 2020

All Things Live förvärvar Big Slap Festival och stärker sin position i Sverige

Nordens största oberoende aktör inom live-/underhållningsindustrin – All Things Live – stärker sin marknadsposition i Sverige och sin närvaro gällande festivaler i Norden genom förvärvet av Big Slap Festival i Malmö.

Big Slap Festival grundades 2013 och har blivit en av Sveriges största musikfestivaler för elektronisk dansmusik med en daglig kapacitet på cirka 15 000 besökare och ett tvådagarsprogram inplanerat under augusti 2020. Festivalen hålls i parken Tallriken i Malmö där en stor andel besökare kommer från Köpenhamnsområdet och södra Sverige.

Grundarna av Big Slap Festival har samarbetat med svenska och danska representanter för All Things Live i flera år och kommer att vara med i partnerskapet för att arrangera Big Slap Festival och annan liveunderhållning i södra Sverige även efter förvärvet.

”Vi känner All Things Live-teamet mycket väl och delar ambitionen att få ännu fler fantastiska artister och shower till Norden. Vi är glada över samarbetet med våra kollegor i All Things Live nu när vi vill stärka vår ställning i södra Sverige genom att utnyttja samarbetets internationella räckvidd, fantastiska nätverk med artister i världsklass och All Things Lives finansiella styrka, säger Ali Eftekhari, en av grundarna av Big Slap.

Förvärvet stärker All Things Lives starka nordiska bas och gör att samarbetet kan fortsätta växa med liveunderhållning i södra Sverige som är en av Sveriges mest folktäta regioner. Big Slap Festival passar perfekt tillsammans med All Things Lives finska WKND-festival och bidrar till att utvidga samarbetet inom festivaler.

”Big Slap Festival är ett fantastiskt tillskott till All Things Live och våra team i Danmark och Sverige ser fram emot att utveckla sina befintliga relationer och skapa ytterligare tillväxt i den nya kombinerade verksamheten. Expansionen kommer att gynna artister, publik, leverantörer och våra partners eftersom vi kommer att kunna leverera ännu bättre tjänster och utnyttja möjligheterna på de nordiska marknaderna, säger Kim Worsøe, VD för All Things Live Group.

Parterna har kommit överens om att inte avslöja pris eller annan information om transaktionen.

Mer information
Kim Worsøe, All Things Live Group
+45 33122000 / kim@allthingslive.com

Ali Eftekhari, Big Slap Festival
+46 709929995

Om All Things Live
All Things Live grundades i december 2018 efter Waterland Private Equitys förvärv av ledande nordiska liveunderhållningsföretag i Danmark, Norge och Sverige. År 2019 utvidgades partnerskapet med WKND Festival i Finland och i Norge med förvärvet av Stand Up Norge.

I och med förvärvet av Big Slap Festival i Sverige kommer All Things Live att ha över 100 anställda och verksamheten kommer att omfatta allt från norska skådespel och komedier, svenska musikproduktioner, danska stand up-shower samt finska och svenska elektroniska musikfestivaler till arenakonserter med internationella artister som Celine Dion, Green Day och Eminem.

All Things Live representerar över 200 lokala artister med exklusiva kontrakt och marknadsför mer än 4 000 lokala och internationella evenemang med mer än 1 miljon sålda biljetter per år. All Things Live har också ingått ett antal partnerskap med stora företagskunder.

www.allthingslive.com
www.bigslap.se